LAN CONTROLLER, ağ çözümlerinde uzun zamandır eksikliği hissedilen basit fakat yeniklikçi bir cihazdır, dahili Web arayüzü ile kontrol edilen bu küçük devre kartı üzerinde; çeşitli sensörleri bağlayarak okuma yapabilir, 6 farklı çıkışı uzaktan kontrol edebilirsiniz.
LAN Controller’ ın Öne çıkan özelliklerinden bahsedecek olursak; Etkinlik yapılandırma özelliği sayesinde belirlediğiniz koşullar meydana geldiği zaman farklı eylemleri gerçekleştirebildiğiniz senaryolar oluşturabilirsiniz. Örneğin Cihaz üzerinde bağlayacağınız sıcaklık sensörü, belirlediğiniz sınır altında veya üstünde bir ölçüm yaparsa, eşleştirdiğiniz çıkış üzerinde bağlı olan Klimayı otomatik olarak açabilir veya kapatabilirsiniz. Zamanlanmış Görevler sayesinde Belirlediğiniz zamanda veya zaman aralıklarında cihaz üzerindeki çıkışların durumunu değiştirebilir, PWM Çıkış desteği ile Örneğin çıkışın bağlı olduğu Elektrik Motorunun hızı, bağlı olduğu ışığın parlaklığı gibi ölçeklendirilebilir ekipmanlarınızı kontrol edebilirsiniz. Ayrıca iki farklı LAN Controller’ ı yerel ağ üzerinde veya internet üzerinden eşleştirerek A ve B noktası arasında kuru kontak iletimi yapabilir veya A noktasında bağlı olan sensörlerin okuduğu değişiklikleri B noktasındaki LAN Controller’ in rölelerini otomatik olarak açıp kapatacak şekilde programlayabilirsiniz. 5 adet IP adresine kadar destek veren PING Watchdog özelliği ile tanımladığınız ip adreslerinin çevrimdışı olması durumunda rölelerinizi tetikleyebilirsiniz. son olarak LAN Controller üzerinde uyguladığınız kullanım senaryolarında meydana gelen hareketleri E-Posta yolu ile alabileceğiniz rapor özelliği de cihaz üzerindeki dahili web arayüzü ile sunulmakta.
Lan Controller Hızlı başlangıç kitapçığıPOST/GET Data açıklamalarıLAN Controller ürün broşürüLAN Controller Kullanım kitapçığı LAN Controller CE belgesiYardımcı ProgramlarLAN Controller ToolsV2.XX Firmware GüncellemeleriHW 2.0 V2.0.0HW 2.0 V2.0.3HW 2.0 V2.0.7HW 2.0 V.2.0.9V3.XX Firmware GüncellemeleriHW 2.0 V.3.0.3HW 2.0 V.3.0.6HW 2.0 V.3.0.10HW 2.0 V.3.0.13
28V DC Adaptör veya PoE besleme ile çalıştırabildiğiniz LAN Controller' ın kullanım alanları arasında ISP Firmaları, Evler, Çiftlikler, Tarlalar gibi otomasyon çözümlerinin ihtiyaç duyulduğu yapılar bulunmakta. LAN Controller'in farklı kullanım alanlarına göre derlenmiş sürekli güncellenen 2 farklı yazılım versiyou bulunuyor; Cihaz yazılımının V2.xx sürümleri ISP çözümleri için özelleştirilmiş ana kontrol paneline ilave olarak Watchdog özelliği ile birlikte sunuluyor, Ev Otomasyon senaryoları için geliştirilen V3.xx sürümlerinde ise Watchdog özelliği bulunmamakta fakat, DHT22 nem sensörü, tek kablodan 6 farklı noktanın sıcaklık ve nem okuması desteği, mantıksal (Dijital) girişler için iki durumlu(Açık/Kapalı) anahtar desteği ile, Dijital çıkışlı duman, hareket, su, akım vb. sensörlerden okuma desteği sunmakta. LAN Conttoller, belirlenmiş zamana göre, duruma göre ve web arayüzü üzerinden yönetim/data okuma alternatiflerinin yanısıra SNMP ve GET/POST desteği de sunmaktadır, bu alternatifler aracılığı içe Delphi, vb.net, PHP bigi programlama dilleri ile cihaz yönetimi için projenize özel yönetim uygulamaları hazırlayabilirsiniz.
- TCP/IP bbağlantıları için PING Watchdog desteği ile Röle kontrolü | |
- Sistem odalarında sıcaklık, besleme gerilimi, Hareket sensörü vb. ekipmalarla otram denetleme | |
- Dış mekan kullanım senaryolarında hava durumu raporu |
Ev ısıtma, sğutma sistemlerinin kontrolü (otomatik veya uzaktan) | |
Uzaktan, belirlenen zaman aralığına veya olaya göre ev aydınlatma sisteminin açılıp kapatılması | |
Sulama Kontrolü (otomatik veya uzaktan) | |
Güneş Enerji sistemleri için sıcaklık ve basınç kontrolü | |
Isı pompası ölçümleri | |
E-Posta ile Elektrik şebekesi ve şebeke yedeği arası geçiş izlemesi |
Güneş Pillerinin Ölçümü | |
Rüzgar tribünlerinin Ölçümü | |
Şarj Edilen Bataryaların/Akülerin Ölçümü | |
Güç tüketim Ölçümü |
Sulama sistemleri | |
su kuyu kontrol sistemleri | |
Hayvan besleme işlemi otomasyonu |
5 Adet Analog Giriş : Voltaj,Sıcaklık, Akım, vb. ölçümler için | |
1 Adet dilijat giriş ( 1 Kablo ile 4 veya 6 sıcaklık veya nem sensörü okuma desteği) | |
1 Adet Röle Çıkışı (NO, NC, C) | |
1 Adet transistör çıkışı ( En fazla 1 A) | |
Röle veya transistörler için 4 adet çıkış | |
2,6 KHz - 4 MHz arası PWM çıkışı | |
Dahili Besleme gerilimi ve sıcaklık sensörü | |
Ters polarizasyon koruması |
8-28 V Voltaj Beslemesi | |
En fazla güç tüketimi 1Watt | |
Pasif PoE desteği | |
10 Mbit ethernet portu | |
-20 +85 Derece Çalışma sıcaklığı | |
Ölçüleri : 60x68mm | |
50gr Ağırlık |